udv-hsz csik-udv
A Megyei Tanács köszöntője

Üdvözlöm Székelyföldön!

A székelyek mindig is híresek voltak vendégszeretetükről, festői tájaikról, sajátos építészetükről. Ez a hír egyre több emberhez eljut, az utóbbi években Székelyföld egyre több anyaországi és más vidékről érkező turistát vonz. Székelyföld szíve Hargita megye, ahol minden egyes régió, település rendelkezik egy olyan összehasonlíthatatlan bájjal, egyediséggel, amelyek feledhetetlenné teszi a nálunk eltöltött időt.
Régiónk látnivalói közül kihagyhatatlan Csíkszék, amelyet nemcsak földrajzi elhelyezkedése, látnivalói, de kalandos, sok megpróbáltatással tűzdelt múltja is különlegessé tesz az idelátogatók számára. Leghíresebb zarándokhelyünk Csíksomlyó, amely évről évre több százezer zarándokot gyűjt össze a pünkösdi búcsúra a világ minden tájáról. De ott van a Felcsíkra tekintő Nagy-Hagymás-hegység, amely óriásként emelkedik a táj fölé meredek sziklafalával, vadregényes tájaival, azonban odalátogatva megtapasztalhatjuk a természet szelíd ölelését.  A Csomád-hegységben található a Szent Anna-tó, Románia területének egyetlen vulkanikus eredetű tava. Meglátogatható az egyik erdélyi magyarörmény település, Csíkszépvíz is, akárcsak a közeli Gyimes völgye. Nem utolsósorban pedig a Hargita-hegység, amelynek lábánál fekszik Csíkszék központja: Csíkszereda. A felsorolást sokáig folytathatnánk, hiszen minden egyes csíki falu, természeti tájegység számos meglepetést tartogat az idelátogatóknak.
Hargita Megye Tanácsa nevében szeretettel köszöntöm régiónkban, őszintén kívánom, hogy itthon érezze magát, megtapasztalja vendégszeretetünket, és lehetőség szerint minél többször visszatérjen hozzánk.

Borboly Csaba,
Hargita Megye Tanácsának elnöke

Keresés a honlapon: