udv-hsz csik-udv
Pályázatokból fejlődik a székelyföldi idegenforgalom

Akár évtizedekre is megalapozhatja Székelyföld turizmusát és az ágazat továbbfejlesztését az a projekt, amelynek megvalósítására jelentős európai és kormányzati pénzt nyert a székelyudvarhelyi Visus Kulturális Egyesület.

A hazai idegenforgalmi látványosságok népszerűsítését célzó kiírást a szervezet tavaly pályázta meg a Regionális Operatív Program keretében.

„A projekt kulcsszavai és fő célkitűzése: széles körű tájékoztatás, értékeink, hagyományaink korszerű bemutatása és ezáltal az idelátogató turisták számának érezhető növelése. A kivitelezéshez reklámanyagok gyártása és az országon belüli szórása tartozik” – nyilatkozta a Visus Kulturális Egyesület vezetője, Fazakas Szabolcs. Az egyesület nevéhez olyan turizmusfejlesztő programok fűződnek, mint az Iránytű.ro vagy a székelyföldi turisztikai- és legendatérkép.

Ennek a pályázatnak az a lényege, hogy promoválják a székelyföldi régiót, hírül adják az itteni történéseket, és meggyőzzék az embereket arról, hogy érdemes idejönni turistaként is. A népszerűsítő anyagok megtervezésébe helyi partnereket, cégeket, egyesületeket is bevonnak.

A tervek szerint 2013 tavaszáig elkészül egy interaktív turisztikai honlap, amely legkevesebb 50 kisfilmmel és 200 fotóval mutatja be a három székely megye idegenforgalmi látványosságait. A honlapot elektronikus bannerek népszerűsítik majd a világhálón.
Ugyanakkor tíz érintőképernyős infópultot állítanak fel az ország stratégiailag fontos turisztikai helyszínein, például Segesváron, Brassóban, Szebenben. A Visus feladata ezenkívül egy 15 ezres példányszámban megjelenő turisztikai térkép tervezése, kivitelezése és belföldi terjesztése, amely Hargita, Kovászna és Maros megyék természeti és kulturális látványosságait tartalmazza majd.

Forrás: Új Magyar Szó

Keresés a honlapon: