udv-hsz csik-udv
Szüksége van a román turizmusnak az all inclusive rendszerre

A román turizmusnak szüksége van az all inclusive rendszerre, hogy vonzóvá váljék és versenyképessé a piacon, amely kifejlesztette ezt a rendszert, állítja a Dan Matei Agathon által vezetett Turisztikai Szolgáltatások Tulajdonosainak Szövetsége, válaszként egy másik ágazati szervezet bírálataira.

„Nem tudunk számos külföldi turistát idevonzani, akik all inclusive szolgáltatást keresnek, ha nem ajánlunk nekik a törökországihoz, görögországihoz vagy akár bolgárhoz hasonló szolgáltatásokat. Nem megfelelőek az all inclusive szolgáltatásokkal kapcsolatos alkoholizmusra és elhízásra vonatkozó nyilatkozatok. Meg kellene kérdeznünk a nagy turisztikai cégeket, a TUI-t, Thomas Cookot, a Neckermannt vagy az ITS-t, hogy sok millió all inclusive szolgáltatást igénylő ügyfelük elhízott vagy alkoholista, s akkor megláthatjuk, hogy ez a nyilatkozta komoly-e vagy csak azt tükrözi, aki mondta, nem ismeri a világ turisztikai piacát”, áll a Turisztikai Szolgáltatások Tulajdonosainak Szövetségének közleményében.

Az idézett dokumentumban az áll, hogy „a román turizmus állítólagos képviselői”, nem engedik kimozdulni a dolgokat és az 50 évvel ezelőtti gyakorlatot alkalmazzák, s mindez odavezet, hogy nemcsak a külföldi, de a román turisták is inkább a külföldi célpontokat választják, ahol létezik all inculsive szolgáltatás.

A Romániai Turisztikai Vállalkozások Szövetségének elnöke Mohammad Murad, szerdán azt nyilatkozta, hogy a szállodai all inclusive szolgálatatások elhízáshoz és nagy alkohol fogyasztáshoz és pazarláshoz vezetnek.

Corina Martin, az ANAT elnöke szerint az all inclusive rendszer nem alkalmas a román tengerparton, mert a turisták minden alkalommal más vendéglőben akarnak enni.

Cristian Petrescu, regionális fejlesztési és turisztikai miniszter csütörtökön azt nyilatkozta, hogy az allo inclusive rendszer nem vezet elhízáshoz, de ő nem szereti, mert jobban kedveli a változatosságot.

nyugatijelen.com / Mediafax
Keresés a honlapon: