udv-hsz csik-udv
Hagyományos gazdálkodás Székelyföldön - fotópályázat

A Szabadidőkalauz idén meghirdetett fotópályázata a végéhez érkezett. A Hagyományos gazdálkodás Székelyföldön címmel meghirdetett pályázatunk célja volt feleleveníteni és bemutatni a Székelyföldön még mindig virágzó hagyományos állattenyésztő és növénytermesztő gazdálkodást.

Napjainkban a rendkívül felgyorsult gazdasági és technikai változások következtében világszerte modernizálódott a mezőgazdaság, gazdálkodás, földművelés és állattenyésztés. Az emberi munka helyét a legtöbb esetben átvették a nagy hatékonyságot ígérő gépek. Az egyre modernebb világ és életvitel részeként sajnos a hagyományos mezőgazdaság világszerte haldoklik. Ennek ellenére Székelyföldön még mindig találunk olyan közösségeket, embereket, akik hagyományos mezőgazdaságból élnek, vagy a napi munka mellett a hagyományos gazdálkodással is foglalkoznak, noha már nem úgy, mint nagyanyáink idejében, de azért gépek nélkül, saját ellátásukra termelnek. És örömmel mondhatjuk el azt is, hogy hazánkban a hagyományos mezőgazdaság újból fejlődésnek indult. Például gondoljunk csak a székelyföldi hagyományos termékvásárokra, ahol egyre több mezőgazdaságból és állattenyésztésből származó jóféle enni- és innivalóval találkozunk. 

A fotópályázat a székelyföldi gazdálkodás hagyományos jellegét hivatott bemutatni, és úgy tűnik, sikerrel, hiszen 16 pályázótól közel 120 fénykép érkezett a szerkesztőségünkbe.

A beérkezett fényképek által sikerült bemutatni az Erdélyben még ma is élő gazdálkodás hagyományos jellegét. A képek valóban színesen és változatosan mutatják be a hagyományos székely gazdálkodést, általuk gazdagabb lett a honlapunk.

Mindenkinek köszönjük az érdeklődést és a pályamunkákat is.

A fényképeket meg lehet tekinteni a fotopalyazat.szk.ro oldalon.

A zsűri által arra érdemesnek talált pályaműveket díjazni fogjuk

Nyeremények:

1 díj:
- 200 lejes vásárlási utalvány a székelyudvarhelyi Bagolyvár könyvesbolt jóvoltából
- egy 4 személyes utalvány az Időutazás programban való részvételre a korondi Slow-Tours Transylvania jóvoltából (értéke 240 lej)
- egy VIP kártya a Parajdi Wellness Center jóvoltából, amely 4 belépésre jogosít fel a wellnessbe, és a bent lévő összes szolgáltatás használatára

2 díj:
- egy 2 személyes belépő a hargitafürdői Balu Parkba (értéke 100 lej)
- egy 4 személyes utalvány a Korondi Séta programban való részvételre a korondi Slow-Tours Transylvania jóvoltából (értéke 180 lej)
- egy VIP kártya a Parajdi Wellness Center jóvoltából, amely 4 belépésre jogosít fel a wellnessbe, és a bent lévő összes szolgáltatás használatára

3 díj:
- egy 2 személyes belépő a hargitafürdői Balu Parkba (értéke 100 lej)
- egy 4 személyes utalvány az Élményműhely programban való részvételre a korondi Slow-Tours Transylvania jóvoltából (értéke 60 lej) 

 

A fotókat április utolsó hetében bíráljuk el. Eredményhirdetés és díjkiosztás április végén lesz, amiről időben értesítjük a pályázókat és a nyilvánosságot.

További információkért forduljanak a szerkesztőségünkhöz:
Székelyudvarhely, Fások utca 14/8. szám, telefon: 0732165846
szabadidokalauz@gmail.com

Keresés a honlapon: